Guterres: lõppenud juuli oli ilmselt ajaloo kuumim kuu

BNS
Copy
Mees jäädvustamas Pariisis fotole termomeetrit, mis näitab 41-kraadist sooja. Lõpuks kerkis kuumus veelgi kõrgemale.
Mees jäädvustamas Pariisis fotole termomeetrit, mis näitab 41-kraadist sooja. Lõpuks kerkis kuumus veelgi kõrgemale. Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP / SCANPIX

ÜRO peasekretär António Guterres ütles neljapäeval, et Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni (WMO) värskete andmete järgi oli lõppenud juuli vähemalt sama kuum kui senine ajaloo kõige kuumem kuu või isegi kuumem. 

ÜRO peasekretär ütles ajakirjanikega vesteldes, et: «See on isegi veel tähtsam, sest senine kõige kuumem kuu, 2016. aasta juuli leidis aset ühe kõigi aegade tugevaima El Niño ajal.» 

Guterresi sõnul tähendab see, et maailm liigub sinnapoole, et aastad 2015-2019 kujunevad viieks kuumimaks aastaks alates mõõtmiste algusest. 

Ta hoiatas, et kui kõik riigid ei astu otsekohe samme kliimamuutuste ja globaalse soojenemise pidurdamiseks, hakkavad praegu aset leidvad äärmuslikud ilmanähtused olema «kõigest jäämäe veepealne osa». 

El Niño on iga kahe kuni seitsme aasta järel ilmnev ilmastikunähtus, mis muudab vihmasadude mustrit ja võib põhjustada nii põudasid kui üleujutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles