Tugev tuul kergitas Pärnus meretaset

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine Pärnu laht.
Tormine Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Täna öösel kella 5 ajal tõusis Pärnus merevee tase ligikaudu 115 sentimeetrit üle keskmise, mis otsest ohtu Pärnule ei kujuta.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi prognoosi kohaselt tõuseb ööl vastu homset Pärnus merevesi kuni 134 sentimeetrit üle keskmise ja sellise taseme juures tungib vesi Rannaparki. Inimestele ja hoonetele see ohtu ei kujuta.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ning see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ennustuse kohaselt puhub täna edelatuul 9-15, saartel, rannikul 12-17, puhanguti 20 m/s. Eeloleval ööl ja homme päeval puhub samuti valdavalt edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles