Järgmine nädal toob hoovihma

Copy
Hoovihm.
Hoovihm. Foto: Peeter Langovits

Järgmisel nädalal võib mitmes kohas oodata hoovihma.
 

Ida-Eesti taeva pilvise hoidnud ja vihma jaganud madalrõhuala eemaldub meie ilmakaardilt, siiski võib see laupäeval Ida-Eestis veel paiguti sortsu vihma anda. Pühapäevaks pilvisus kõikjal hõreneb ja tõotab tulla südasuviselt soe rannailm. Tuul on sisemaal nõrk ja sooja tuleb laupäeval 20..24 kraadi, pühapäeval 24..27 kraadi, vaid rannikul, kus tuul veidi tugevam, jääb termomeetri näit 20 kraadi lähedale. Öösiti on sooja 9..13, rannikul kuni 16 kraadi.

Esmaspäevaks laieneb Skandinaaviast üle Läänemere meile madalrõhulohk ja öö on saartel vihmane, päevaks laieneb madalrõhulohk üle Baltimaade ja vihmahooge jagub pea kõikjale. Kõige tugevamad sajuhood tabavad tõenäoliselt Lääne- ja Lõuna-Eestit ning ka äikeseoht on suur, kõige väiksem on sajuvõimalus Kirde-Eestis. Õhumass meie kohal on soe ja nii tuleb sooja esmaspäeval 20..25, vaid vihmapilvede all tuleb leppida veidi madalama temperatuuriga.

Alates teisipäevast õhurõhk tõuseb, pilvisus hõreneb ning hoovihma võimalus püsib veel Lõuna-Eestis. Puhub valdavalt nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 12..17, päeval 23..27 kraadi, meretuulega rannikul on veidike jahedam.

Kolmapäeval tugevneb Skandinaavias kõrgrõhuala, mis laieneb üle Läänemere ja sellest saame osa meiegi. Nädala teisel poole ööd on sajuta, päeviti arenevad siin-seal pilverüngad ja mõni neist võib ka vihma anda, suurem tõenäosus hoovihmale on Kagu-Eestis. Tuul pöördub põhjakaarde, kuid on enamjaolt nõrk, vaid põhjarannikul on ajuti tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on öösiti 12..17, päeval 20..25, paiguti seisemaal kuni 27 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles