Haige metsloom enam Viljandis varju ei leia

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See haiglase olemisega rebane luusis tänavu sügisel Viljandis nagu ka karvutu isend, kes linnavalitsusele tegudeni jõudmiseks tõuke andis.
See haiglase olemisega rebane luusis tänavu sügisel Viljandis nagu ka karvutu isend, kes linnavalitsusele tegudeni jõudmiseks tõuke andis. Foto: Riina Metsoja

Kui seni sai Viljandisse eksinud või end siia suisa elama sättinud haige metsloom puutumatult ringi liikuda, siis nüüdsest on linn otsustanud nad kinni püüda.

Tõuke selleks andis septembris Viljandi äärelinnas Peetrimõisas ringi luusinud rebane, kes oli ilmselt kärntõppe haigestunud. Metslooma peletamiseks või püüdmiseks abi palunud linlased jäid siis oma murega üksi, sest ükski ametkond polnud nõus linnas rebast püüdma.

Seaduste tõlgendamisele viidates tagandasid end sellest tööst päästeamet, veterinaarkeskus, keskkonnaamet ja linnavalitsus. Jahimehed aga polnud nõus minema omal algatusel linnatänavatele rebast jahtima.

Teisalt teatas keskkonnaministeerium, et haige metslooma püüdmine linnas pole jaht, vaid probleemi kõrvaldamine ning omavalitsuse korralduse seaduse järgi on asulasse sattunud ulukite üle otsustamine jäetud omavalitsuste korraldada.

Abilinnapea Rein Triisa ütles eile, et pärast läbirääkimisi eri ametkondadega koostas Viljandi linnavalitsus sel nädalal korralduse, millega andis loa ulukite arvukuse piiramiseks linnas.

Töö oli nõus enda peale võtma mittetulundusühing Viiratsi Jahiselts.

Eeskuju saadi Kuressaarest, kes oli sama mure lahendamiseks samasugusele lahendusele jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles