Vaata kaarti: üle Eesti liikuv äike toob jahedama ilma (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Äike Läänemere piirkonnas täna kella 17.30 paiku.
Äike Läänemere piirkonnas täna kella 17.30 paiku. Foto: Kuvatõmmis lightningmaps.org kaardilt.

Täna õhtul jätkub Liivi lahe ümbrusesse jõudnud ja Lääne-Eesti kohal tekkinud äikesevihma pilvede liikumine põhja, kirde suunas, ida pool on äikesekoldeid lokaalselt. Eeloleval ööl üle Eesti liikuv külm front toob kaasa ilma jahenemise.

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt jõuab kesköö paiku saartele külm front ühes uute äikesevihma pilvedega, mis pärast keskööd liiguvad mandrile ja laienevad hommikuks Ida-Eesti kohale. Äikesega kaasnevad tugevad tuulepuhangud ja sajuhood. 12 tunni jooksul ulatuvad sajuhulgad kohati 10-20 millimeetrini, välistatud ei ole rahe.

Vaata äikese liikumist siit ja ilmateenistuse radaripilti siit.

Öö hakul puhub lõunakaare tuul, pärast keskööd pöördub lääne poolt alates edelasse ja läände. Õhutemperatuur on 13..18, Ida-Eestis kuni 21°C.

Pühapäeva hommikupoolikul on mandril vahelduva pilvisusega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Ida-Eestis on äikest ja kohati võib sadu tugev olla.

Keskpäevaks lääne pool ilm selgineb ning idapoolne sadu taandub järk-järgult Peipsi taha. Edela- ja läänetuul tugevneb 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 19..24, rannikul kohati 16°C.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles