Nädala lõpus võib lund sadada (1)

BNS
Copy
Lörts. Pilt on illustratiivne.
Lörts. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Nädala lõpu poole pöörab ilm jahedaks ja vihmaseks ning välistatud pole isegi lörtsi- ja lumesadu, prognoosib ilmateenistus. 

Kui homsel tööpühal on sooja 14-18, rannikul kohati 10 kraadi, siis nädala lõpus muutub ilm oluliselt jahedamaks. 

Neljapäeva öösel pilvisus tiheneb. Alates Loode-Eestist hakkab vihma sadama. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-9, puhanguti 13 m/s, saartel pöördub tuul loodesse ja põhja. Sooja on 3-8 kraadi. Päeval on valdavalt pilves ilm. Sajab vihma, õhtul võib sekka tulla ka lörtsi. Tuul pöördub kõikjal läände ja loodesse ning puhub 6-11, puhanguti 15, õhtul saartel kuni 17 m/s. Sooja on 4-9, Kagu-Eestis kuni 11 kraadi. 

Reede öösel on pilves ilm. Sajab vihma, lörtsi ja lund, hommikul jääb sadu harvemaks. Öö hakul puhub edela- ja läänetuul, pärast keskööd lääne- ja loodetuul 6-10, puhanguti 14 m/s, saartel ja rannikul 9-14, puhanguti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +4 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 5-11, puhanguti 14-18 m/s. Sooja on 3-7 kraadi. 

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab lörtsi ja vihma. Tuul pöördub lõunakaarde ja nõrgeneb 2-8 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus -3 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +5 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma. Puhub lõunakaare tuul 4-9, puhanguti kuni 13 m/s. Sooja on 4-9 kraadi. 

Pühapäeval on tõusva õhurõhu foonil öösel sajuhooge harva, päeval aga areneb rünksajupilvi, millest tuleb siin-seal hoog vihma, sekka võib ka lörtsi poetada. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni +2 kraadi, rannikul tuleb kuni +5 kraadi, päeval on sooja 7-11 kraadi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles