Kapten: tänane tuul on Kuivastu sadamale kõige ohtlikum

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kaart Kuivastus.
Muhu kaart Kuivastus. Foto: Andres Teiss/Postimees.

Kõik Lääne-Eesti saared olid tormi tõttu mandrist ära lõigatud kuni kella 17, mil taastus mõneks tunniks laevaühendus Hiiumaaga. Kuivastu-Virtsu liinil taastus laevaliiklus kell 20, ka lennuk Tallinnast Kuressaarde väljus kell 18.15.

Märg lörts ja vali tuul muutsid ennelõunal Saaremaal maa ja taeva halliks, lained, mis Kuivastu sadama kaile peksid, andsid taaskord kinnituse looduse jõust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Esmakordselt katkes Kuivastu - Virtsu vaheline laevaliiklus uute laevade ajastul. «Täna on tõesti esimene päev, kui uue laeva reisid jäävad ilmastiku tõttu ära, tänase tuulega on tõesti selline seis, kus laeva kapten kinnitab, et kui oleks kasvõi lainemurdjad, ikkagi sõita ei saaks,» rääkis Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

«Sellise kaare tuul on Kuivastu sadamale kõige ohtlikum,» märkis Kuivastu sadama kapten Valdur Häng, vaadates lainte jõudu oma kabinetist monitorilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles