Ilmajaam: märtsikuu ilm tõotab tulla heitlik

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumikelluke.
Lumikelluke. Foto: Lugeja foto

Märtsikuu ilm tõotab tulla muutlik, mitmepäevast külmalainet võib oodata kuu keskpaiku ja lõpul, samas võib termomeetri näit kuu teisel poolel kerkida 10 soojakraadini, prognoosib ilmateenistus oma kodulehel.

Kuu keskmine õhutemperatuur on prognoosi kohaselt normi piires või kõrgem (norm -2,2..+0,2°C). Sademeid on normi piires või enam (norm 28..44 mm).

Märtsikuu ilm tuleb muutlik. Kuu esimeses pooles on ülekaalus läänevool. Sageli sajab nii lund, lörtsi kui ka vihma. Öine õhutemperatuur hüpleb 0 ja -10°C vahel, mõnel ööl langeb kohati veelgi madalamale. Päeviti tõuseb kraadiklaasi näit enamasti üle nulli, kuid mõnel päeval jäävad miinuskraadid ka päeval püsima.

Kuu teisel poolel on sajupäevi vähem, kuid külma ja soojalained jätkavad vaheldumist. Pikemat, mitmepäevast külmalainet on oodata kuu keskpaiku ja päris kuu lõpul, samas võib paastukuu teisel poole olla mõnel päeval sooja 10 kraadi ringis.

Ilmateenistus rõhutab, et prognoosi algandmete muutumisel korrigeeritakse ka jooksva kuu prognoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles