Talv saabub alles pärast jõule?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv saabub alles pärast jõule?
Talv saabub alles pärast jõule? Foto: SCANPIX

USA ilmateenistus WSI avaldas selle nädala alguses pika perioodi prognoosi, mille kohaselt detsember ja jaanuar on Euroopa põhjapoolsetel aladel üsna soe ja lörtsine.

WSI juhtiva meteoroloogi Todd Crawfordi sõnul saabub sel aastal õige talv alles pärast jõule, edastab iltasanomat.fi.

«Tavapärasest külmem võib talv olla Briti saartel ja Lääne-Euroopas, kuid mitte nii karm nagu oli 2010.- 2011. aasta talv. Külma aega jagub seal detsembri lõpul ja jaanuaris, ülejäänud osa talvest on üsna pehme,» selgitas meteoroloog.

Crawfordi sõnul näitavad ennustused, et nüüdne talv võib mõnevõrra sarnaneda 1978. – 1979. aasta talvega.

Ka siis hakkasid temperatuurid talviseks minema alles detsembri lõpul. Samas aga oli 1979. aasta talv keskmisest külmem ning pakane paukus peaaegu kuni kevadeni.

Crawford ei luba nüüdseks talveks nii karmi pakast. Temperatuur võib üsna kõrge olla, kuid samas tuleb palju lund ja lörtsi.

«Sellel talvel on Euroopa põhjaosas ka külmi ja kuivi perioode, kuid üldjoontes peaks talv olema pehmem ning lund rohkem kui paaril viimasel aastal,» lausus meteoroloog.

Euroopa meteoroloogiakeskuse prognooside kohaselt on sel talvel temperatuurid Skandinaavias ja Läänemere ümbruse aladel keskmisest kõrgemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles