Esmaspäeval võib näha Läänemerel kuni neljameetriseid laineid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormilained möllavad Merivälja muulil.
Tormilained möllavad Merivälja muulil. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI / PM SCANPIX BALTICS

Läänemerel kujundab ilma aktiivse madalrõhkkonna ääreala, mis toob esmaspäevaks endaga tugevat tuult ja kuni neljameetriseid laineid.

Ilmateenistus hoiatab Läänemere põhjaosas puhuva lääne- ja loodetuule eest, mis ulatub puhanguti 14-17 meetrit sekundis. Öösel tugevneb tuul 22 meetrit sekundis. Lainekõrgus on pühapäeval 1,5-2,5 meetrit, esmaspäeval kaks kuni neli meetrit.

Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub edela- ja läänetuul puhanguti 15 meetrit sekundis. Lainekõrgus on Liivi lahel 1-2 meetrit. Soome lahel puhub edela- ja läänetuul puhanguti 15-18 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 1-2,5 meetrit.

Läänemere põhjaosas puhub lääne- ja loodetuul 9-12, puhanguti 14-17 meetrit sekundis. Esmaspäeva öösel tugevneb loodetuul 12-17, puhanguti 22 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 2-4 meetrit. Ilm on sajuta ja nähtavus varieerub mõõdukast heani.

Soome lahel puhub edela- ja läänetuul, õhtul pöördub tuul loodesse kiirusega 8-13, puhanguti 15-18 meetrit sekundis. Esmaspäeva hommikul ulatub lääneosas tuul kuni 22 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 1,5-3 meetrit. Ilm on sajuta ja nähtavus on mõõdukast heani.

Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas puhub esialgu edela- ja läänetuul, hiljem loodetuul 8-12, puhanguti 15 meetrit sekundis. Esmaspäeva hommikul ja päeval ulatub tuule kiirus kuni 18 meetrit sekundis. Lainekõrgus on Liivi lahel 1-2 meetrit. Ilm on sajuta ja nähtavus on mõõdukast heani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles