Teisipäev toob väheseid pluss- ja miinuskraade

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sula, lörts ja kehvad teeolud
Sula, lörts ja kehvad teeolud Foto: Lilli Tölp // Pärnu Postimees

Teisipäeval on oodata nii väheseid miinus- kui ka plusskraade, samuti on tulekul lumesadu, prognoosib ilmateenistus. 

Öösel on pilves ilm. Tihe vihma- ja lörtsisadu asendub järk-järgult lumega. Mitmel pool on udu. Hommikuks saartel sadu lakkab ja ilm selgineb. Tuul on Ida-Eestis nõrk ja muutliku suunaga, Lääne-Eestis tugevneb loodetuul 7-12, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +2 kraadi, hommikuks langeb vahemikku 0 kuni -2 kraadi. Teedele tekib kiilasjää. 

Peipsi järvel puhub lõunakaare tuul, hommikuks pöördub läänekaarde 2-7 m/s. Sajab lörtsi ja vihma, hommiku poole lörtsi ja lund. Mitmel pool on udu. Nähtavus on halb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +1 kraadi, hommikuks langeb 0 kuni -1 kraadini. 

Hommikupoolikul on saartel ilm selge ja kuiv. Mandril on pilvine. Paljudes kohtades sajab lund, sekka lörtsi. Kohati tuiskab. Ida-Eestis püsib udu. Pärastlõunal taandub sadu järk-järgult itta ning ilm selgineb. Loodetuul tugevneb kõikjal 7-12, puhanguti 15, rannikul kuni 20 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -2 kraadi, pärastlõunal temperatuur langeb. Teedel on kiilasjää.

Peipsi järvel tugevneb hommikupoolikul loodetuul, mis puhub 7-12, pärastlõunal puhanguti 15 m/s. Mitmel pool sajab lund ja tuiskab, õhtuks sadu taandub. Hommikul püsib udu. Nähtavus on halb, pärastlõunal paraneb. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni -1 kraadi. 

Maanteeamet hoiatab: teedele võib tekkida kiilasjää

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt märjad või niisked. Teetemperatuurid on enamasti nullilähedased ning paiguti sajab kas vihma või lörtsi. Sisemaal võib sekka tulla ka lund.

Ilmaprognoosi kohaselt on õhtul ja öösel pilves ilm. Tihe vihma- ja lörtsisadu asendub öö jooksul järk-järgult lumega. Paiguti võib esineda udu. Puhub kagu- ja lõunatuul puhanguti kuni 12 m/s. Hommikuks langeb õhutemperatuur paari miinuskraadini ning märjad teepinnad jäätuvad. Teedel võib esineda kiilasjääd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles