Eelolev nädal toob lumelisa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine mets.
Lumine mets. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle Läänemere liikuv madalrõhkkond algab esmaspäevase tuisuga, kuid lumelisa toovad ka järgnevad päevad.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm ja lumesadu levib üle maa, Lääne-Eestis sajab sekka ka lörtsi ning kohati tuiskab. Puhub kagutuul 4-9, rannikul puhanguti 12 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb ja on muutlik 2-7 m/s. Külma on 1-6 kraadi, saarte rannikul tõuseb termomeetrinäit kuni 1 soojakraadini. Esmaspäeva päeval on samuti pilves ilm. Sajab lund ja lääne pool ka lörtsi. Tuul pöördub saartelt alates põhja ja loodesse kiirusega 4-10, saartel ja rannikul tugevneb 7-12, puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +1  kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub loodetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s. Külma on 5-10, kohati 12, saartel 1-4 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja võib tuisata. Puhub läänekaaretuul 3-9, saartel puhanguti kuni 14 m/s. Külma on 1-7 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab kerget lund. Puhub läänekaaretuul 3-8 m/s. Külma on 5-10, kohati 14, saarte rannikul kuni 2 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab kerget lund Õhtul jõuab saartele lume- ja lörtsisadu, mis liigub edasi mandrile ja muutub tihedaks. Puhub läänekaaretuul 3-8 m/s, pärastlõunal pöördub tuul lõunasse ja kagusse ning tugevneb saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -6 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles