EMHI: tuule vaibumist võib oodata homseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi valvesünoptiku sõnul jääb tuul küll tasapisi veidi nõrgemaks, kuid vaibumist võib oodata homme hommikuks.

«Tuul otseselt ei vaibu, vaid jääb nõrgemaks - kui täna hommikul oli 27-28 m/s, siis praegu saartel on maksimaalne 23 m/s, kuid põhja- ja looderannikul on tuul praegugi väga tugev ja isegi 28 m/s,» kirjeldas sünoptik.

Tuul hakkab vaiksemaks jääma õhtuks, kuigi öö hakul puhub tuul puhanguti kuni 20 m/s, kuid seda rannikualadel. Rahulikumat ilma võib oodata homme hommikuks.

«Tuul hakkab õhtupoole vaiksemaks jääma, kuid nii pole, et tunni aja pärast on tuulevaikus - lihtsalt 30 m/s puhanguid enam pole,» lisas valvesünoptik.

Täna on mõnes kohas oodata hoovihma ja Väike-Maarjas sadas juba lund. Sajuvõimalus on suurem Kirde-Eestis. Et temperatuur langeb napilt miinusesse, võib sadada ka lörtsi.

Valvesünoptik tõstis esile, et liiklejad peaks ettevaatlikud olema, sest teeolud võivad muutuda ohtlikuks.

EMHI prognoosi kohaselt on täna muutliku pilvisusega ilm. Puhub loodetuul 7-12, puhanguti 17-19, saartel ja rannikul 14-18, puhanguti 25-27 m/s. Sooja on 2 kuni 6 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles