Aastavahetus tuleb tormine: sajab lund, lörtsi ja vihma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Aastavahetus tuleb Eestis tormine, Ilmateenistuse andmetel toob Islandilt lähenev tsüklon uue aasta esimesteks tundideks tormituule, samuti sajab lund, lörtsi ja vihma.

Vana-aasta ennelõunal on ilm rahulik ja kerge külmaga, sest  Eesti kohal on kõrgrõhuhari. Pärastlõunal ja eriti aasta viimastel tundidel läheb taas sajuseks ja tuuliseks. Kiireid ilmamuutusi ja uue aasta teisel päeval lausa põhjatormi toob Islandi lähedalt Norra rannikule lähenev tsüklon, mis lõpuks ka üle Eesti ruttab.

Tuleb arvestada keeruliste teeoludega nii tsükloni tulles kui minnes. Rahulikum teelolek võiks olla esmaspäeva ennelõunal ja uuesti alles kolmapäeva õhtul.

Õhtul jõuab saartele tihe sajuala, mis levib edasi mandrile. Sajab lund ja lörtsi, saartel sekka ka vihma, on jäiteoht. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ja puhub 2-8 m/s.

Pärastlõunal tugevneb tuul 6-12, saartel ja rannikul puhanguti 15-18 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni -6, saarte rannikul kuni +1 kraadi. Õhtul hakkab õhutemperatuur tõusma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles