Nädala ilmaprognoos: paksu lume asemel kestab krõbe ilm (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbe ilm
Krõbe ilm Foto: Karli Saul/SCANPIX /

Paksu lund ei ole oodata eeloleva nädala sees. Temperatuur kõigub null kraadi piiridel ning jäiteoht kestab edasi. 

Nädalavahetuseks jääme endiselt idapoolse kõrgrõhuala ja lääne pool tegutsevate madalrõhkkondade piirialale.

Ilm on valdavalt sajuta, üksnes pühapäeval on Eesti piirialadel kohati oodata vähest sadu, ida pool lumena, lääne pool lörtsi ja vihmana.

Lõuna- ja kagutuul jääb nõrgemaks, kuid on ikkagi üsna tuntav ning õhutemperatuur langeb öötundidel kuni miinus üheteist külmakraadini ja vaid saartel ning läänerannikul on veidi pehmem õhk. Külmakraadid jäävad valitsema ka päevaks, alles pühapäeva päeval tõuseb saartel õhutemperatuur pluss kahe kraadini.

Sarnane ilm on ka esmaspäeva öösel, kuid päeval liigub Šotimaalt madalrõhkkond Skandinaavia lõunaossa ja selle idapoolne serv laieneb koos lume-ja lörtsisajuga üle Eesti. Esmaspäeval on jäite oht kõige suurem, sest õhutemperatuur tõuseb, mandril miinus kahest kuni pluss üheni ning Saaremaal kuni kolme kraadini.

Teisipäeval ja kolmapäeval sajab lörtsi ja vihma, ööd on sajusemad ja liiklusolud halvemad, päeval ei jagu sadu igale poole ning teisipäeval sajab enamasti vihma. Tuul puhub lõunakaarest ja rannikul ulatuvad puhangud ajuti 15meetrit sekundis, õhutemperatuur püsib ööpäeva ringi nullist kõrgemal, öösel võib kohati külmetada. Kõige kõrgem on temperatuur teisipäeva päeval, kui termomeeter näitab kuni kuue plusskraadini.

Alates neljapäevast kisub ilm taas talvisemaks ja üle Baltimaade kulgevas madalrõhuvööndis sajab meil lund ja lörtsi ning õhutemperatuur langeb. Kui enamuse ajast puhub meil mõõdukas lõunakaare tuul, siis neljapäeval pöördub tuul korraks loodesse, seejärel läände.

Reedel sajab mitmel pool lund ja lörtsi ning õhutemperatuur on öösel miinus ühest kuni miinus seitsme kraadini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles