Temperatuur langeb öösel miinuspoolele, kolmapäevaks lubab ilmateade lörtsi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis Pärnumaal.
Sügis Pärnumaal. Foto: Urmas Luik

Kui nädalavahetusel saab ilmateenistuse teatel veel päikesepaistest rõõmu tunda, siis uus nädal tervitab meid sagedaste vihmahoogudega. Sekka võib tulla ka lörtsi. 

Laupäeva (20.10.) öösel on kõrgrõhuala serv Eesti kohal, päevaks jõuab Skandinaaviast kohale väheaktiivne madalrõhulohk. Öö on selgem ja sajuta, kuid päev on üsna pilvine ja mitmel pool sajab vähest vihma. Läänekaare tuul nõrgeneb, päeval on tuul muutliku suunaga. Õhutemperatuur jääb öösel sisemaal -1 kuni +4 kraadi vahele, rannikul kuni 9, päeval tõuseb 8 kuni 11 kraadini.

Pühapäeva (21.10.) öösel saavutab ülekaalu kõrgema rõhuga ala, kuid öö hakul sajab veel kohati vähest vihma. Päeval läheneb Põhja-Atlandilt Teravmägede suunas liikuva aktiivse madalrõhkkonna kaguserv, mis avaldub meil edela- ja lõunatuule tugevnemises, öösel on tuul nõrk ja muutliku suunaga, päeval edelatuul tugevneb ning õhtul ulatuvad tuuleiilid rannikul 18 m/s. Sadu veel ei jõua. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal -2 kuni +3, rannikul on kuni 8 kraadi, päeval 7 kuni 11 kraadi.

Esmaspäeval (22.10.) liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu poole ja selle lohk jõuab öösel Läänemerelt mandrile. Kesköö paiku saartelt algav vihmasadu levib läänest itta ja pärastlõunal lääne poolt alates sadu lõpeb. Edelatuule tugevnemine jätkub, puhangud ulatuvad sisemaal 15, rannikul kuni 22 m/s, pärastlõunal tuul veidi nõrgeneb ja pöördub läände. Lisandub korraks pisut soojemat õhku. Õhutemperatuur öösel 4 kuni 11, päeval on 8 kuni 12 kraadi.

Teisipäeva (23.10.) öösel jõuab merelt madalrõhulohk, kuid päevaks jõuab Rootsi keskosast uus osatsüklon Läänemerele. Öösel läheb vihmale ja päev on sajune. Puhub mõõdukas lääne ja edelatuul, pärastlõunal pöördub tuul üle lõuna idakaarde. Õhutemperatuur öösel 2 kuni 8, päeval 6 kuni 9 kraadi.

Kolmapäevaks (24.10.) liigub see tsüklon Läänemerelt üle Baltimaade kagusse ja siis itta. Sajab vihma, kohati ka lörtsi. Öösel kirde ja põhjatuul tugevneb, saartel ja läänerannikul ulatuvad puhangu kuni 20 m/s. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +6, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Neljapäevaks (25.10.) jääme selle madalrõhuala loodeserva. Öösel sajab mitmel pool vihma ja lörtsi, päeval on sajuvõimalus väiksem. Põhja ja kirdetuul vähehaaval nõrgeneb ning pöördub päeval läände. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +6, päeval 4 kuni 8 kraadi.

Reedel (26.10.) öösel ulatub meile kõrgrõhuhari, päeval aga läheneb madalrõhuala idaserv. Öösel sajab kohati, päeva arenedes levivad vihmapilved läänest ida poole. Öösel puhub nõrk läänekaare tuul, päeval tugevneb edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur öösel -2 kuni +3, saartel kuni +7, päeval 4 kuni 9 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles