Ilm läheb lähipäevil aina jahedamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollased sügislehed.
Kollased sügislehed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil aina jahedamaks ning oodata on vihmasadu.

Norra rannikule püsima jäänud madalrõhkkond täitub aeglaselt, kuid selle lõunaserv ulatub jätkuvalt Läänemere äärde. Seetõttu ei saa me homme endale lubada päris kuiva sügisilma ja peame arvestama kohatise hoovihma võimalusega. Tuul on võrreldes tänasega nõrk – vaid ennelõunal ulatuvad rannikul puhangud üle 10 m/s ja homne õhutemperatuurgi paistab tõusvat mõne kraadi võrra kõrgemale. 

Esmaspäeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja lõunatuul 4–10, rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 10–14 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Loode poolt alates levib sadu kagu suunas. Puhub läänekaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 4-9, rannikul kuni 11 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 3-9, pärastlõunal tugevneb saartel edelatuul puhanguti 14 m/s. Sooja on 8-12 kraadi.

Kolmapäeva öösel pilvisus tiheneb ja lääne poolt alates levib vihmasadu itta. Lõuna- ja kagutuul tugevneb 5-11, rannikul puhanguti 16 m/s, hommikuks pöördub edelasse. Sooja on 4-10 kraadi. Päeval on enamasti pilves ilm. Sajab vihma, õhtul saartelt alates saju võimalus väheneb. Tuul pöördub edelast põhja ja loodesse ning puhub 5-11 m/s, pärastlõunal tugevneb rannikul põhja- ja loodetuul 10-15, puhanguti 23 m/s. Sooja on 7-11 kraadi.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, võib sekka tulla ka lörtsi. Puhub loode- ja põhjatuul 5-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul 10-14, puhanguti 20 m/s, hommikuks tuul nõrgeneb. Sooja on 1-6, rannikul kuni 9 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma, võib sekka tulla ka lörtsi. Puhub loode- ja läänetuul 5-11 m/s. Sooja on 6-10 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles