Saaremaal tehakse sügisel tegemata jäänud põllutöid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügiskünd.
Sügiskünd. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja.

Kui suuremas osas Eestis on maa kaetud valge lumega, siis Kuressaare lähedal Lahekülas lubas ilm teha neid põllutöid, mis sügisel suure vihmaga tegemata jäid.


Vahetult pärast jõulupühi, mõni päev enne aastavahetust künti Kuressaare lähedal põldu, kuigi maa oli härmas, kirjutab Meie Maa.

Traktoriroolis olnud noor mees lausus, et ega see töö päris õige ole, kerge ka mitte. «Kuid sügisel olid paljudes kohtades põllud nii pehmed, et masinat ei kandnud. Ja päristalv on ju ka alles ees, küll jõuab maa veel puhata,» rääkis traktorist.

Põllumajandusnõustaja Veeve Kaasik sõnas, et kui mingil põhjusel pole varem maad künda saanud, siis tema praegu ei künnaks. «Muld on praegu nii vett täis, et korralikust künniviilu keeramisest ei saa juttugi olla,» lisas ta.

Kaasiku hinnangul võivad praeguse künni põhjused olla erinevad, aga ühe väärt teadmise ja isikliku kogemuse saab maaomanik kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles