Selles paigas oli suvi kõige päikselisem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päike.
Päike. Foto: Caro/ScanPix

Eesti selle suve päikese- ja tuulerekordi omanikuks kuulutas riigi ilmateenistus Roomassaare, kirjutab Meie Maa.

Ilmateenistuse andmetel paistis seal päikest rohkem kui üheski teises Eestimaa paigas: terve suve peale kokku koguni 1028,8 tundi. Kui Eesti teised rekordiomanikud – selle suve kõige kuivem Kunda, päikesevaeseim Tartu ja sajuseim Võru – saavad uhkeldada vaid ühe ilmatiitliga, siis Roomassaare pärjati lisaks ka kõige tugevama tuulega kohaks. 19. juunil mõõdeti Roomassaare rannikujaamas tuule kiiruseks rekordilised 27,4 meetrit sekundis. 

Kalendrikuude kaalukategoorias pälvis kõige jahedama suvekuu auhinna juuni, mil keskmine õhutemperatuur küündis vaid 15 kraadini. Kõige soojemaks osutus juuli keskmise õhutemperatuuriga 19,9 kraadini. August aga tegi teistele ära oma keskmise sajuhulgaga, lõpptulemusega 81 millimeetrit.

Ehkki möödunud suvi oli üle keskmise kuiv ja soe ning priiskas ka päikesepaistega, jäid ilmateenistuse andmetel tipptulemused löömata. Keskmine õhutemperatuur, milleks registreeriti tänavu 17,8 kraadi, oli täpselt sama näiteks ka 1972. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles