Pühade ilm tuleb karge

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine aed linnas.
Lumine aed linnas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituut (EMHI) ennustab pühadeks karget ilma ning vähest lund võib tulla vaid peamiselt rannikul. Samas hoiatatakse jäätuvate teede libeduse eest!


Kolmapäeval sunnib põhjast pealetungiv külm kõrgrõhuala tsüklonid lõuna poole. Rannikul puhub võrdlemisi tugev kirde- ja põhjatuul, mis aja jooksul nõrgeneb. Veidi lund võib sadada peamiselt rannikul. Õhutemperatuur langeb kõikjal miinuspoolele.

Päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund. Tuul puhub põhjakaarest 3-7, rannikul kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on -2...+2°C, pärastlõunal langeb 0...-5°C-ni.

Neljapäeval-reedel on kõrgrõhuala ka Eesti kohal. Ilm püsib talvine ja rahulik . Väike lumevõimalus on põhjarannikul.

Esimesel jõulupühal on vahelduva pilvisusega ilm, öösel võib põhjarannikul vähest lund sadada. Öösel puhub kirde- ja põhjatuul 3-8 m/s, päeval nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 0...-9°C, päeval 0...-7°C.

Teine jõulupüha tuleb samuti vahelduva pilvisuse ja olulise sajuta. Öösel puhub muutlik tuul 1-6 m/s, päeval edela ja lõunatuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2...-7°C, päeval -2...+3°C.

Laupäeval liigub üle Eesti loodest kagusse nõrk madalrõhulohk, mis pöörab tuule läänekaarde ja võib tuua kerget lund. Õhutemperatuur tõuseb päeval peamiselt rannikul. Ilm on pilves selgimistega. Kohati sajab lörtsi. Edelatuul pöördub loodesse 4-10 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4...+2°C, päeval 0...+3°C.

Pühapäeval tugevneb taas kõrgrõhuala, kuid tuul püsib merelt ning õhutemperatuur võib Lääne-Eestis tõusta nullini. Õhtul on taas oodata õhutemperatuuri märkimisväärset langust. Ilm tuleb vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta. Tuul puhub loodest 4-10 m/s. Õhutemperatuuri ennustatakse nii öösel kui päeval -6...+2°C vahemikku.

Esmaspäeval taganeb kõrgrõhuala lõuna poole ning läänekaare tuulega jätkub suhteliselt sooja õhu vool rannikul. Talvine ilm võib püsida sisemaal. Teisipäeval suruvad kaugeil põhjalaiustel liikuvad tsüklonid kõrgrõhuala veelgi rohkem lõuna poole. Püsiv läänekaarte tuul toob nullilähedase õhutemperatuuri kõikjale.

EMHI ilmaennustustega saab lähemalt tutvuda nende kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles