Sügis loovutas oma koha talvele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna lõppes sügis ning kätte jõudis talv.
Täna lõppes sügis ning kätte jõudis talv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kell 14.04 algas kalendri järgi talv ning nüüd hakkavad päevad taas pikenema. Eestis loovutas Tallinn pealinna tiitli Otepääle.

Talvisel pööripäeval on Päike seniidis lõunapöörijoone kohal. Talvisest pööripäevast alates hakkab põhjapoolkeral päeva pikkus suurenema ja öö pikkus vähenema.

Täna kell 14.04 alanud astronoomilise talve alguses andis Tallinna linnapea Edgar Savisaar Otepääle talvepealinna tiitli ning kinkis linnale kaljukitse tähtkujus asuva komeedi, teatas Raepress.

Samuti andis Savisaar Otepääle üle sümboolse võimusaua ning linnapea allkirjaga kinnitatud tunnistuse.

Tunnistusega kinnitas Tallinna linn, et ta on nõus andma talvepealinna tiitli alates astronoomilise talve algusest 21. detsembril kella 14.04-st kuni kevade astronoomilise alguseni 20. märtsil kell 11.44 Otepääle.

«Otepää kohustub hoidma pealinna au kõrgel ning väärikalt võõrustama linna külalisi ja puhkajaid. Linnal on kohustus säilitada Eestimaa lumevarud, viia läbi maailmatasemel suusavõistlusi ning kindlustada külalistele hea meeleolu,» sõnas Savisaar.

Lisaks tiitliandmisele toimus Otepää turuplatsil kõigi teemapealinnade omavaheline võistlus kuuskede kaunistamisel ning jõulumeeleolu jätkus jõuluturu ja erinevate esinejatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles