Saaremaal keelatakse rannas klaastaara

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikillud rannas
Klaasikillud rannas Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Kaarma vallavolikogus arutusele tuleva avaliku korra uue eeskirjaga keelatakse valla randades klaastaara kasutamine ja purjus peaga ujumine.

«Kui oleksite mõnes suhteliselt ohtralt külastatavas liivarannas endale klaaspudeli põhja jalga astunud või kaotanud sõbra-tuttava seetõttu, et keegi pole kunagi purjuspäi suplemist ära keelanud ega probleemi kui sellist teadvustanud – siis ilmselt ei tekiks küsimust, milleks ja kellele selliseid eeskirjapunkte vaja on,» ütles Kaarma valla keskkonna peaspetsialist Kairi Niit Saarte Häälele.

Ta täpsustas, et kuigi Kaarma vallas pole ametlikku supelranda, defineerib looduskaitseseadus rannana Läänemere, Peipsi järve, Lämmijärve, Pihkva järve ja Võrtsjärve kaldaid.

«Kuna Kaarma vald piirneb minu andmetel ühest küljest endiselt Läänemerega, siis on Kaarma vallas endiselt olemas ka rand,» sõnas Niit.

Lauskontrollima eeskirja täitmist siiski ei hakata. «Kontrolli teostatakse vastavalt eeskirjas sätestatule – lähtudes reaalsest vajadusest ja võimalustest,» ütles valla keskkonna peaspetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles