ERR: Põlva muuseum peletab metssigu kasutatud mähkmetega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead
Metssead Foto: SCANPIX

Hüppeliselt kasvanud metssigade arvukus on tekitanud Põlvamaa taluomanikele probleeme, sest sügise saabumisega kipuvad sead toidu otsimisel juba suisa elumajade õuele.

Huvitava ning ühtlasi metsanotsusid säästva lahenduseni jõudis Põlva talurahvamuuseum, mis on viimastel nädalatel samuti nende tempude küüsis kannatanud, vahendab ERR Uudised.

Karilatsis asuv Põlva talurahvamuuseum on sel sügisel olnud pikemat aega kimpus muuseumi territooriumile kippunud metssigadega ning kuigi suur osa muuseumist on aia või tiheda kuusehekiga piiratud, leidis metsseakari ikkagi tee krõmpsuvate tammetõrude ja võilillejuurikate juurde.

Nii võitlesidki muuseumitöötajad tülika seakarjaga mitu nädalat, enne kui said soovituse proovida sigade peletamist kasutatud lastemähkmetega, millest seniajani pole juba pikemat aega üle kippunud ükski kärss.

«Jahimehed peaksid Põlvamaal ära küttima 1300 metssiga. See siis tagaks, ütleme, stabiilse arvukuse või siis olukorra, kus metssigade arvukus enam oluliselt ei kasvaks,» ütles keskkonnaameti jahindusspetsialist Margo Tannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles