Libedad tänavad tõid traumapunktidele rohkem tööd

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed uisujääl.
Lapsed uisujääl. Foto: Caro / Scanpix
Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on viimastel päevadel traumapunkti pöördunud tavalisest enam libedaga kukkunud inimesi.

Adlas rääkis Vikerraadio saatele «Tervist!», et sel talvel suurenes tõsiste traumade hulk käesoleva nädala kolmapäevast ning pärast seda on kiirabil ja traumapunktidel käed-jalad keskmisest rohkem tööd täis.

Siiski nentis Adlas, et enamus jäisel tänaval libastunud inimesi saab viga üsna kergelt ja ei vaja arstiabi. Väikese muhuga, millega ei kaasne iiveldust ja mäluhäireid, pole traumapunkti pöördumine vajalik. Kosumiseks piisab tunniajasest pikutamisest.

«Loodus on inimese pea nii ehitanud, et ta väiksemaid vopse kannatab ja midagi väga tõsist seal ei juhtu,» lausus Adlas.

Keerulisem on lugu kukkunud vanurite, laste ja joobes isikutega, kes ei oska oma seisundit täpselt hinnata. Selliste juhtumite puhul on arsti poole pöördumine kindluse mõttes vajalik.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles