Ilmateenistus hoiatab: kuumus muutub raskemini talutavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jätkub õhutemperatuuri tõus. Keskmine õhutemperatuur tõuseb laialdaselt 23-25°C-ni ja kuumus muutub raskemini talutavaks, teatab ilmateenistus. 

Pühapäeval, 29. juulil pöördub õhuvool kagusse ning lisab kuumust. Hoovihma ja äikese võimalus on suurem saartel, õhtu poole ka mandri lääneservas (tõenäosus Lääne-Eestis ~50%). Ida- ja kagutuul on võrdlemisi tugev ja seda eelkõige põhjarannikul, puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 18..23, päeval 30..34, meretuulega rannikul kuni 24°C.

Esmaspäeval on kõrgrõhkkonna servas üksikute vihmahoogude ja äikese võimalus (tõenäosus ~25% ümber). Tuul nõrgeneb, puhub ikka kagust ja idast. Õhutemperatuur on öösel 18..23, päeval 28..33, meretuulega rannikul kuni 24°C.

Teisipäeval kõrgrõhkkonna ülekaal suureneb ja ilm on olulise sajuta. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 16..21, päeval 28..32, meretuulega rannikul kuni 23°C.

Kolmapäeval ja neljapäeval jääb kõrgrõhkkond servaga Eesti kohale. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Idakaare tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösiti 16..21, päeval 28..32°C, meretuulega rannikul on jahedam.

Reedel jõuab Läänemerele madalrõhulohk, aga meil hoiab kõrgrõhkkonna serv tõenäoliselt ilma veel sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 16..21, päeval 28..32, meretuulega rannikul ja sajuhoogude all kuni 23°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles