Nädala lõpuks kerkib õhusoe 33 kraadini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad Pärnu rannarajoonis.
Suvitajad Pärnu rannarajoonis. Foto: Lilli Tölp

Suvekuumus kogub alanud nädalal hoogu ning pühapäeval ulatuvad õhusooja maksimumid 33 kraadini.  

Teisipäeval nihkub Venemaalt Eesti kohale kitsas madalrõhuvöönd, mille all on õhumass väga soe ja ebapüsiv. Öösel on hoovihma- ja äikesepilvi kohati ning mõnes kohas tekib udu. Tuul on muutlik ja nõrk ning sooja on 13-19 kraadi. Päeval koonduvad hoovihma- ja äikesepilved suurima tõenäosusega mandri kesk- ja lääneosa kohale, mujal sajab hoovihma kohati. Tuul pöördub idakaarde, Lääne-Eesti saartel kirdesse ja põhja ning ulatub 2-8 m/s. Sooja on 23-29 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb, kuna Venemaa põhjaosast laieneb Läänemerele kõrgrõhuala. Hoovihma võimalus on Lääne-Eestis 25 protsendi ringis, Ida-Eestis veidi suurem. Puhub nõrk idakaare tuul. Sooja on öösel 16-21, päeval 24-29 kraadi.

Neljapäeval jääb kõgrõhuala Eestist põhja poole ning lõunas olev madalrõhuala surub ennast lähemale, aidates taas üle Eesti hoovihma- ja äikesepilvi toota - äikese võimalus on 50-75 protsenti. Puhub nõrk või mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 16-21, päeval 25-30 kraadi.

Reedel ja laupäeval läheb õhk soojemaks ning hoovihma ja äikesevõimalus on üle Eesti 50-75 protsenti. Idakaare tuul on mõõdukas. Öösel on sooja 18-22, päeval 25-31 kraadi.

Pühapäeval pöördub õhuvool kergelt kagusse ning toob kuuma juurde. Ilm on palav ning hoovihma ja äikese tõenäosus suur. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Sooja on öösel 19-24, päeval 26-33 kraadi.

Esmaspäeval võib tugevneda Eesti kohal kõrgema ja kuivema rõhuga ala, kuumus aga püsib ning teeb nõrgematele liiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles