Filipiinide juures uppus reisipraam

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide õhuväe foto Ballesterose linna lähedal uppunud reisipraami jäänustest.
Filipiinide õhuväe foto Ballesterose linna lähedal uppunud reisipraami jäänustest. Foto: AP / Scanpix

Filipiinide põhjaosas uppunud puust parvlaeva pardal oli sadakond reisijat, kellest umbes pooled hukkusid või on jäänud teadmata kadunuks.


Maejani nime kandnud alus oli lähenemas Aparri sadamale Luzoni saarel, kui selle bambusest tugi suurtes lainetes murdus, vahendas BBC News.

Politsei sõnul puhkes reisijate seas paanika ning paljud hüppasid merre, haarates kaasa esemeid, mis neid vee peal hoiaksid.

Tasakaalu kaotanud laev vajus seejärel kummuli. Ilmselt oli alus ka ülekoormatud.

Praeguseks veest välja toodud ligi veerandsada uppunut, samas kui veel umbes sama palju on teadmata kadunuid. Paljud pääsenud ujusid ise maale ning nad leiti rannalt lõdisemas.

Hukkunute seas oli ka vähemalt üks umbes üheaastane poiss, kelle sugulasi pole leitud. Ilmselt leidsid nemadki märja haua.

Kadunuid otsivad merel kaks rannavalve päästelaeva ja üks lennuk. Operatsiooni raskendab aga tormine ilm. Ballesterose linn asub kohe õnnetuspaiga lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles