Kajakad vallutasid Kundas staadioni

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakate poolt hõivatud Kunda staadioni jalgpalliväljak.
Kajakate poolt hõivatud Kunda staadioni jalgpalliväljak. Foto: Allar Aron

Kunda linnapea Allar Aron nägi teisipäeval Kunda staadionil huvitavat pilti: selle muru olid enda alla võtnud sajad kajakad ning neid lendas järjest juurde. “Jalgpalliväljaku muru oli ikka tihedalt kajakaid täis, nii palju ma neid korraga sellises kohas näinud ei ole,” ütles Aron.

 Loodushuviline linnapea tegi lindude kokkutulekust ka pilti.

“See oli tegelikult lihtsalt õnnelik juhus, käisin hoopis pildistamas lähedal asuvaid spordiplatse, mis varsti valmis saavad, siis vaatasin, et staadionimurul toimub midagi huvitavat,” rääkis Aron, kelle sõnul fotole ei õnnestunudki linde nii palju saada, kui neid seal tegelikult oli.

Allar Aron ütles, et Kunda on ikkagi mereäärne paik ning kajakad linnaruumis üsna tavalised, kuid vaatepilt oli lihtsalt põnev - nii lindude arvukuse kui nende maandumiseks valitud koha poolest. “Järgmisel suvel peab vist tihedamini niitma,” naljatles loodushuviline, vihjates sellele, et niisugusest kogunemisest jääb järele ka jälg väljaheidete näol, mis väetisena võiks rohu kiiremini kasvama panna.

Linnapea sõnul käivad kajakad toitu otsimas ja tegutsevad teinekord majade vahel, aga erilisi probleeme nendega ei ole olnud. On ette tulnud, et lind muutub agressiivseks poegi kaitstes. Samuti oli üks juhus, kus inimene toitis vareseid, kuid ei olnud rahul sellega, et ka kajakad kohale saabusid.

Loodusmees Peeter Hussar ütles, et kuigi tegemist ei ole erakorralise juhtumiga, ei ole see, et linnud massiliselt rohu peale kogunevad, siiski päris tavaline nähtus.

Tema sõnul võivad kajakad otsida varju näiteks siis, kui mere ääres puhub kõva tuul. Staadionimuru on madal ja ilmselt on seal lihtsalt hea puhkepaik.

Vihmase ilmaga, kui vihmaussid väljas, võib ikkagi olla tegemist kohaga, kus leiab toidupoolist. “See on muidugi oletus, aga kuna teisipäev oli vihmane, võis olla ka nii, et esimesed kajakad tulid toidu peale, ja et linde seal juba oli, lendas aina uusi juurde,” arvas Hussar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles