Kreeka marus hukkusid ema ja tütar

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka vasakpoolsed protestijad jätasid halvast ilmast hoolimata ka Thessalonikis marssimist.
Kreeka vasakpoolsed protestijad jätasid halvast ilmast hoolimata ka Thessalonikis marssimist. Foto: AFP / Scanpix

Kreeka erinevates piirkondades möllavad äikesetormid põhjustasid vähemalt kahe inimese surma ning sundis kõiki laevu sadamatesse jääma.



Kefalonia saarel asuvas Porose sadamas hukkusid 38-aastane naine ja tema 18-aastane tütar, kui nende auto kukkus merre, vahendas AFP. Kohalikele võimudele teatas juhtunust ohvri 16-aastane poeg, kellel õnnestus sõidukist välja pääseda.

Tugevate tuulte ja sadude tõttu on mitmel pool vallandunud ka üleujutused ning päästjate teatel jäid vee alla kümned majad nii Ateenas, lõuna pool Peloponnesose poolsaarel asuvas Spartas, kui ka Egeuse mere ranniku keskosas asuvas Voloses. Tuule kiirus küündib üle 100 kilomeetri tunnis (üle 28 meetri sekundis).

Tormi tõttu on tugevalt häiritud ka mereliiklus. Kreeka lääneosas asuvas Patrase sadamas rammis kaid Itaaliast saabunud parvlaev Pasiphae, mille keresse tekkis kokkupõrke tagajärjel paari meetri suurune auk. Kõik rohkem kui sada reisijat pääsesid turvaliselt maale.

Kreeka merekaubandusministeerium andis seejärel korralduse kõigil laevadel jääda sadamatesse kuni ilma paranemiseni. Looduse stiihia peaks leevenema täna pärastlõunal.

Ateenas jätkuvad samal ajal juba seitsmendat päeva kestvad vägivaldsed noorterahutused, mis puhkesid eelmisel nädalavahetusel ajendatuna ühe teismelise poisi surmast kokkupõrkes politseinikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles