Torm võib kolmapäeval häirida laevaliiklust saartega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ofelia.
Parvlaev Ofelia. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Öösel Väinamerele jõudev torm võib kolmapäeval ohustada laevaliiklust Heltermaa-Rohuküla liinil, Triigi-Sõru liinil jäävad homsed reisid ära.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaennustuse kohaselt puhub kolmapäeva varahommikust alates saartel tuul kuni 27 m/s, vahendas Väinamere Liinide pressiesindaja.

Samuti on oodata veetaseme olulist tõusu, mis Rohuküla mereseirejaama andmetel ulatub rohkem kui 70 cm üle nulltaseme. Erakorralised tormiolud seavad ohtu laevaliikluse jätkumise Hiiumaa liinidel, kuna tuul ja kõrge veetase ei võimalda enam sõidukeid laevale laadida.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et tõenäoliselt ei sõida kolmapäeval Rohuküla-Heltermaa liinil parvlaev Ofelia.

«Seetõttu palume kõigil reisijatel ja ettevõtetel juba ette arvestada asjaoluga, et ära võivad jääda kolmapäevased väljumised Rohukülast kell 6.30 ja 20.30 ning Heltermaalt kell 8.30 ja 22.30. Samuti võib ära jääda teisipäevaõhtune viimane väljumine Heltermaalt kell 22.30. Kuidas parvlaeval Hiiumaa õnnestub nendes erakorralistes oludes toime tulla, näitab juba homne päev, aga loodame parimat,» ütles Hiiuväin.

Väinamere Liinid palub reisijatel kindlasti jälgida operatiivset liiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee, kust saab teavet hetkeseisu kohta liinidel.

Ennetavalt on tehtud muudatused Triigi-Sõru liinil parvlaeva Kõrgelaid sõidugraafikus. Kolmapäeval tormi tõttu reise ei toimu. Neljapäeval toimuvad ärajäänud reisid Triigist kell 16.00 ja 19.00 ning Sõrult kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles