Kõrvits üllatas peremeestki

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvits on priske kaalu poolest, aga ka ümbermõõt on muljetavaldav. Peremehe Kalju Valge kätehaardesse pirakas köögivili ei mahtunud.
Kõrvits on priske kaalu poolest, aga ka ümbermõõt on muljetavaldav. Peremehe Kalju Valge kätehaardesse pirakas köögivili ei mahtunud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalase Kalju Valge tänavune aiasaak on eriliste killast – koduaias sirgus kõrvits ligikaudu 55kilogrammiseks keraks.

Peremees märkas kõrvitsa mühinal kasvamist juba suve alguses ja otsustas siis anda ka omapoolse panuse: iga päev ämbritäie vett ja päikesevari. Kõik ikka selleks, et suve kuumemad päeva saaki ei hävitaks ja säiliks kena värvus.

Kõrvitsa aiamaalt koju toimetamine polnud kerge ülesanne: tarvis läks kahe inimese jõupingutusi ja aiakäru. Mida nii suure kõrvitsaga peale hakata, Valge selle nädala algul veel öelda ei osanud. Teatud ootused on järgmiseks aastaks suurepäraste seemnete saamise osas. Naljaga pooleks nägi mees kõrvitsale tulevikku köögiviljade nunnukonkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles