Eesti Energia ja päästeamet tormiks eriliselt ei valmistu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puud Voltveti mõisapargis.
Murdunud puud Voltveti mõisapargis. Foto: Urmas Luik

Nii Eesti Energia kui ka päästeamet jälgivad tormiuudiseid tähelepanelikult, et vajadusel kohe tegutseda, kuid erakorralisi ettevalmistusi praegu ei tehta.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles Postimehele, et tormihoiatus tähendab jaotusvõrgule kõrgendatud valmisolekut ehk ollakse elektririkete likvideerimiseks valmis välja saatma täiendavad jõud lisaks nendele, mis on valmis kogu aeg.

«Hindame ja jälgime olukorda ja oleme valmis operatiivselt reageerima. Vajadusel suurendame kiiresti ka rikkebrigaadide arvu,» selgitas Bachmann.

Bachmanni sõnul võetakse mahukamate katkestuste ohu korral ühendust ka partneritega ning hoiatatakse neid, et vaja võib minna nende abi.

«Kuid kas lisabrigaadid saadetakse kohe välja, sõltub arengustest,» ütles Bachmann.

Päästeametist öeldi Postimehele, et nende tööd tormihoiatus oluliselt ei mõjuta, kuid tavapärane on, et kontrollitakse üle nii tehnika kui ka sideseadmed ning seegi, et suurema õnnetuse korral oleks võtta ressursse.

Päästeameti soovitusi, kuidas tormi eel ja ajal ning pärast tormi käituda, saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles