Metsseapõrsas jäi Võru linnas auto alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaametniku sõnul ei olnud põrsas üksi linnas, kusagil liigub ringi veel ta pere koos karajuhist emisega. Pildil on metsas elavad metssead.
Keskkonnaametniku sõnul ei olnud põrsas üksi linnas, kusagil liigub ringi veel ta pere koos karajuhist emisega. Pildil on metsas elavad metssead. Foto: Ove Maidla

Võrus leiti ühe garaaži ukse eest  umbes seitsmekuune metsseapõrsas, kes ilmselt jäi linnatänaval auto alla ning suri saadud löögist.

«Ilmselt oli kadunuke saanud tugeva löögi Põllu tänaval liikunud veokilt ja raskelt haavatuna otsis kohta, kus varjuda,» selgitas Võrumaa Teatajale ühe garaaži ukse eest leitud seapõrsa saatust keskkonnainspektsiooni Võrumaa büroo keskkonnakaitse juhtivinspektor Uno Minka.

Minka arvab, et linnas võib metssigu rohkemgi olla, sest põrsas üksi nii sügavale linna ei tule.

Minka sõnul on Võrus metsseapere eluks hädapärased tingimused olemas: võsa pakub varju ja ka söödabaas on talutav. «Võru linn on olnud metsapealinn, kuid talle võib avansina anda ka võsalinna tiitli,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles