Obama: tormioht pole möödas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi panoraam udus pärast orkaani Irene möödumist.
New Yorgi panoraam udus pärast orkaani Irene möödumist. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama rõhutas pühapäeval, et troopiliseks tormiks taandunud orkaani Irene oht pole veel kaugeltki möödas.

Obama ütles Valge Maja roosiaias tehtud lühikeses avalduses, et tormioht pole veel möödas ning võtab aega päevi ja nädalaid, kuni päästetööd USA idarannikul tormikahjud likvideeritud saavad, vahendas AFP.

«See pole möödas. Selle tormi mõju on tunda veel mõnda aega,» sõnas president.

USA sisejulgeoleku minister Janet Napolitano rõhutas pressikonverentsil samuti, et kuigi «tormi kõige hullem osa on möödas», ei tohi Irene’i mingil juhul veel kergekäeliselt suhtuda.

Tema sõnul suudeti ettevaatusabinõudega drastiliselt vähendada ohtu inimeludele.

Riikliku Orkaanikeskuse juht Bill Read hoiatas, et tugevate vihmade tõttu on endiselt suur üleujutusteoht jõgede piirkondades, eriti Uus-Inglismaal.

Orkaan Irene nõudis praegustel andmetel 15 inimelu. New Yorgis evakueeriti 370 000 inimest. Linna ühistransport ja lennuväljad jäävad endiselt suletuks, kuni hinnatakse tormi tekitatud kahju suurust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles