Nädala lõpp toob tõelise suvesooja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel on põhjust õues sooja nautida.
Nädalavahetusel on põhjust õues sooja nautida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel ja laupäeval on põhjust õues toimetada ja ilma nautida, sest oodata on kuni 30-kraadist sooja.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles Postimees.ee’le, et praegu ei ole rohkem selliseid soojalaineid näha, kuid tuleb meeles pidada, et ilm on kogu aeg muutumises. «Näiteks 1. septembril 1992 oli Tartus 30,3 kraadi sooja, nii et miski pole siin ilmas võimatu,» osutas Merilain.

Vastavalt EMHI prognoosile tugevneb neljapäeval Venemaal kõrgrõhuala. Soojem õhk levib lõunalaiustelt Läänemerele. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub kagutuul. Öösel on 8...15, päeval 19...24°C.

Reedel püsib kõrgrõhuala Venemaa kohal. Saju tõenäosus on väike. Puhub kagutuul. Öösel on 10..15, saartel 18, päeval 21...26°C.

Laupäeval süveneb tsüklon Põhjamerel ja suundub algul piki Norra rannikut põhja poole. Venemaa kohal püsiv kõrgrõhuala kindlustab veel ühe kuiva ja väga sooja päeva. Kagutuul tugevneb. Öösel on 14...20, päeval 22...30°C.

Edaspidi jahedam

Juba pühapäeval tuleb märgatav jahenemine. Tsüklon Norra merel süveneb ja tugev edelavool kannab Eestini jahedamat ja niisket õhku. Sajab hoovihma, võib ka äikest olla. Öösel on 14...20, päeval 17...21°C.

Järgmine nädal on praegusest tunduvalt jahedam. «Sügisesed protsessid hakkavad pihta, sest lõppude lõpuks on ju september tulemas. Esialgu lähevad tsüklonid üle Põhja-Skandinaavia ja toovad meile jahedamat õhku,» selgitas Merilain.

Esmaspäeval on tsükloni kese Barentsi merel ja selle lohk suunatud Läänemerele. Hoovihmade tõenäosus on suur. Puhub tugev edelatuul. Öösel on 9...14, päeval 15...19°C.

Teisipäeval-kolmapäeval tsüklon nõrgeneb. Hoovihma tõenäosus on endiselt suur. Puhub nõrgenev edela- ja läänetuul. Öösel on 8...13, päeval 14...18°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles