Eestimaa Roheliste volikogu soovib tugevat rahvusvahelist kliimalepet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivalaia tänav.
Liivalaia tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval Tartus kogunenud äsja kahe aastaseks saanud erakond Eestimaa Rohelised (EER) soovib tugevat rahvusvahelist kliimalepet.


Volikogu võttis vastu pöördumise, milles toetati Euroopa Liidu ambitsioonikat energia-kliimapaketti ning avaldati lootust, et ÜRO kliimakonventsiooni läbirääkimistel jõutakse kiiresti siduvate kokkulepeteni, teatas erakond.

Eestimaa Roheliste volikogu pöördumises soovitati muuhulgas Euroopa Liidu uutel liikmesriikidel lõpetada ambitsioonika paketi torpedeerimine.

Eestimaa Rohelised on arvamusel, et Euroopas ei tohi keskkonna ja tuleviku arvelt edasi doteerida kliimamuutusi esilekutsuvaid ja ebaefektiivseid tööstusharusid.

«Toetame süsiniku emissioonikaubandust kui toimivat turumehhanismi ning soovime, et võimalikult suur osa saastekvooti müüakse oksjonitel,» seisab pöördumises.

Eestimaa Roheliste volikogu soovitab Eestil oma siseriiklike energiaotsuste juures arvestada kujuneva uue rahvusvahelise reaalsusega ning võtta senisest ambitsioonikamaid sihte.

EER leiab ka, et Euroopa peab jääma energeetikat ja kliimat puudutavates küsimustes maailmas teenäitajaks. Volikogu pöördumises soovitakse, et uue rahvusvahelise leppega võtaks nii tööstusriigid kui kiiresti areneva tööstusega arengumaad endale siduvaid kohustusi.

Eestimaa Rohelised soovitavad luua tagatud ja ennustatava laekumisega fondi, mille kaudu rahastada arengumaade tegevusi oma emissioonide vähendamiseks ja kliimamuutuste tulemustega kohanemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles