Paarituma pidanud jääkarud osutusid mõlemad emasteks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emaseks osutunud nelja-aastane jääkaru Tsuyoshi
Emaseks osutunud nelja-aastane jääkaru Tsuyoshi Foto: AP / Scanpix

Jaapani loomaaiatöötajad lahendasid mõistatuse, miks juunist koos elanud jääkarud ei näita üles huvi paaritumise vastu: nii 11-aastane Kurumi kui nelja-aastane Tsuyoshi osutusid emasteks.


Algselt isaseks peetud Tsuyoshi ja Kurumi elasid koos Kushiro loomaaias Põhja-Jaapanis ning tegid karukutsikaid ootavatele töötajatele kõvasti meelehärmi.

Nimelt ei näidanud mõmmikud kordagi üles huvi peenema pere soetamise vastu, isegi kui Tsuyoshil pidanuks olema jooksuaeg, teatab uudisteagentuur AP.

«Nende käitumist jälgides hakkasime kahtlustama, et Tsuyoshi polegi isane,» teatas loomaaed ja lisas, et andsid karule mõnda aega tagasi uinutit ning tegid kindlaks, et ta on tõesti emane.

Tsuyoshi on loomaaias väga populaarne ning tema Jaapanis traditsiooniliselt poistele pandavat nime loomaaed ära muuta ei kavatse.

Ekpertide sõnul on jääkarude sugu noorest peast keeruline määrata, sest nende reproduktiivorganid on kaetud pika karvaga. Loomaaia teatel jõudsid nad järeldusele, et Tsuyoshi on isane kolm kuud pärast tema sündi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles