Brasiilia tulvad pühivad oma teelt tuhandeid kodusid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia lõunaosas asuvat Santa Catarina osariiki tabanud paduvihmadest põhjustatud maalihetes on hukkunute arv tõusnud juba 97ni, kuid kümnete tuhandete inimeste kodud on muutunud kasutuskõlbmatuks.


Kõige rohkem kahju on tulvavesi teinud kuues regioonis, mis on endiselt muust maailmast ära lõigatud. Kohalike võimude hinnangul on nende piirkondade abistamine raskendatud, sest ühendusteed on muutunud läbimatuks ja seetõttu kasutatakse abisaadetiste transportimiseks helikoptereid, vahendas BBC News.

Hinnanguliselt 80 000 inimest on olnud sunnitud oma kodudest lahkuma ja 19 on siiani teadmata kadunud.

Paljudes linnades on puudus puhtast joogiveest ja toidust ning üle saja tuhande inimese on juba päevi pidanud läbi ajama elektrita. Kohalikud võimud kardavad, et meeleheitele aetud inimesed hakkavad rüüstama poode ja muid ärisid.

Keskvalitsus on lubanud Santa Catarinale ja teistele tulvades kannatanud osariikidele eraldada üle ühe miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles