Sumatra saart raputas maavärin

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia lääneosas asuva Sumatra saare lähedal toimus tugev maavärin.
Indoneesia lääneosas asuva Sumatra saare lähedal toimus tugev maavärin. Foto: usgs.gov

Indoneesia lääneküljel asuvat Sumatra saart raputas täna merepõhjas toimunud kuuepalline maavärin, mis senistel andmetel tsunamiohtu siiski ei tekitanud.

 

USA geoloogiliste uuringute keskuse andmetel oli tõugete epitsenter Bengkulu linnast rohkem kui saja kilomeetri kaugusel lõuna-edela suunal ning mitmekümne kilomeetri sügavusel merepõhja all, vahendasid Reuters ja AFP.

Maavärin toimus kohaliku aja järgi kümmekond minutit enne kella nelja pärastlõunal ja seni teateid kannatanute või purustuste kohta pole, ehkki maa vappumist oli tunda Bengkulu ja Lampungi provintsides Sumatra lõunaosas.

Indoneesia asub seismiliselt üliaktiivses regioonis ning tugevad maavärinad on seal sage nähtus. Eelmisel nädalal registreeriti Bengkulu ranniku lähedal mitu sellist ning üks veelgi tugevam Sulawesi saare põhjaosas, kus hukkus kuus inimest ja tuhanded jäid koduta.

India ookeanis nelja aasta eest toimunud ülitugev maavärin vallandas võimsa hiidlaine, milles kaotas elu kokku üle paarisaja tuhande inimese rohkem kui kümnes riigis, seuurem osa neist Aceh’i provintsis Indoneesias.

USA geoloogiliste uuringute keskuse andmetel toimus reede varahommikul peaaegu kuuepalline maavärin ka Vaikses ookeanis asuva Vanuatu saare lähedal, kuid ka seal pole teateid kannatanutest ega tsunamiohust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles