Galerii: Pärnus hakkas pärast paduvihma taas uputama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus Ravi tänaval.
Uputus Ravi tänaval. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnus sadas ööpäevaga maha veidi rohkem kolmandik kuu normist.

Täna hommikul veidi enne kella 8 sadas Pärnus nii kõvasti, et Mai tänava kanalisatsioonisüsteem ei jõudnud vett piisavalt kiiresti vastu võtta ja sõidutee oli üle ujutatud.

Veel pärastlõunalgi polnud vihmavesi Mai rajoonis kõikjal ära voolanud. Ravi 3 maja ees laiutas hiiglaslik veelomp ja kuiva jalaga hoonesse ei pääsenud. Kohalikud elanikud rääkisid Pärnu Postimehe fotograafile, et hommikul ulatus vesi seal põlvini ja tungis trepikotta.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu meteoroloogiajaama andmete kohaselt on alates eilsest Pärnus mõõdetud 28 millimeetrit sademeid.

Et Pärnu vaatlusjaam asub lennuväljal on sademete hulk Pärnu linnas tegelikult suuremgi, sest eile linnas sadas, aga lennujaama kandis nii suurt sadu ei olnud.

Augustikuu sademete norm on Pärnus 72 millimeetrit.

Veelgi rohkem on ööpäevaga vihma kallanud Kirde-Pärnumaal: Tori vallas Tahkuse hüdromeetriajaamas mõõdeti ööpäeva jooksul 45 millimeetrit sademeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles