ERR.ee: üleriigilise kriisi väljakuulutamiseks põhjust polnud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on ilustreeriv.
Foto on ilustreeriv. Foto: Postimees.ee lugeja

Riigi ametkondade hinnangul oli Eestis tegu küll tõsise hädaolukorraga, kuid üleriigilise kriisi väljakuulutamiseks põhjust ei olnud.

Omavalitsustelt riigile abipalveid ei tulnud ja päästeameti hinnangul laabus koostöö erinevate ametkondade vahel hästi ning väljas oli kogu võimekus, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kust jookseb piir raskete ilmastikuolude ja kriisisituatsiooni vahel, on siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erkki Koorti sõnul raskesti määratletav, sest ega sellist ühtset valemit polegi.

«See jookseb ikkagi seal, kus normaalne elukorraldus saab toimuda või siis mitte toimuda. Hetkel muidugi seoses lumetormiga Eestis päris normaalne elukorraldus ei ole, küll on aga hetkel selge, et maakondade kriisikomisjonid ja maavanemad tegelevad selle probleemiga,» rääkis Koort.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, kes juhib pealinnas halbade ilmastikuolude tagajärgede likvideerimise töögruppi, leidis, et mõned kriisi tunnused on olemas ka.

Tallinn ega teisedki omavalitsused riigi poole abipalvega ei pöördunud, sestap polnud asja ka üleriiklikul komisjonil koguneda ja päästeameti juhi Kalev Timbergi kinnitusel sujus koostöö kõikjal ka ilma igasuguste abipalveteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles