Augusti algus toob veidi jahedamat, kuu teine pool kuumemat ilma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti alguspäevil valitseb Venemaa Euroopa osa põhjaaladel külm õhumass ja seda on tunda ka meil öises õhutemperatuuri languses. Kuu teisel poolel peaks lõunapoolsetelt laiustelt siia saabuma väga soe õhk.

Augusti esimesed päevad on valitsevas kõrgrõhualas kuivad ja suhteliselt soojad, kuid kõrgrõhuala järel saabuvad mõni aeg läänest üle Läänemere madalrõhualad ja toovad vihmasadusid, rääkis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain Postimees.ee´le.

Kuu teisel poolel võib Venemaal tema sõnul mõneks ajaks tekkida blokeeriv kõrgrõhuala ja meile saabub lõunapoolsetelt laiustelt väga soe õhk. Kuu lõpus muutub ilm tõenäoliselt jälle jahedamaks.

Kuu keskmine õhutemperatuur on normi piires või veidi kõrgem, arvestades, et augusti kliimanormiks loetakse 14,9-16,9 kraadi.

Sademeid peaks tulema samuti normilähedaselt või kohati ka rohkem - kliimanorm 59...95 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles