19 000 majapidamist vireleb endiselt pimeduses

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistik.
Pistik. Foto: Caro / Scanpix

Kui täna keskpäeval oli vooluta veel ligi 33 000 majapidamist ja ettevõtet, siis kella neljaks vähenes elektrita majapidamiste arv ligi 15 tuhande võrra vähenenud ehk elektrita oli veel 18 900 majapidamist.


Kõige rohkem on rikete arv vähenenud Harjumaal, kus keskpäeval oli vooluta veel ligi 9 000 majapidamist, kuid kell neli 3 800, teatas Eesti Energia jaeäri pressiesindaja.

Alates keskpäevast on uusi rikkeid juurde tulnud ennekõike Viljandimaal ja Pärnumaal, kus kell neli oli vastavalt vooluta veel 3500 ja 1900 majapidamist.

Alates tormi algusest on Eesti Energia Jaotusvõrgu teeninduspiirkonnas olnud rikkeid kokku veidi üle tuhande ning täna kella neljaks olid rikkebrigaadid parandanud ligi 400 riket.

Tänase päeva jooksul on üle Eesti väljas olnud 150 rikkebrigaadi ligi 350 elektrikuga. Lisaks on kaasatud Jaotusvõrgu teised spetsialistid, kes tavaolukorras rikete kõrvaldamisega ei tegele.

Öösel on rikketööd raskendatud, kuid täielikult töid ööseks ei katkestata.

Tänu paksule lumele on olnud rikkekohtadeni jõudmine ülimalt raskendatud. Lisaks sellele, et keeruline on spetsiaaltehnikaga liinitrassil liikuda, olid tänase päeva jooksul lahti ajamata ka paljud kõrvalteed, mille kaudu elektriliinide lähedale jõuda.

Tänu väga rasketele oludele tuleb valmis olla selleks, et väiksemad rikkekohad saab parandatud alles mitme päeva jooksul.

Tegemist on suurima rikete arvuga elektrivõrgus pärast 2005. aasta nn jaanuaritormi. Tollal oli elektrita kokku ligi 100 000 majapidamist ja ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles