Kiili kool saatis õpilased koju tagasi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üsna mitu klassi jäid täna üle Eesti tühjaks, sest lapsed kooli ei jõudnud.
Üsna mitu klassi jäid täna üle Eesti tühjaks, sest lapsed kooli ei jõudnud. Foto: Raigo Pajula

Harjumaa Kiili kool saatis täna pärast esimest tundi koju tagasi need vähesed lapsed, kes kooli üldse olid jõudnud. Ka teistes koolides üle Eesti on täna palju puudujaid ja hilinejaid.

Täna jõudis kooli umbes kolmandik õpilastest ja need me saatsime pärast esimest tundi koju, ütles Kiili gümnaasiumi õppealajuhataja Ruth Pekkenen Postimees.ee'le.

Tema sõnul otsust kool õpilased koju saata, kuna lund hakkas taas sadama ja pole kindlust, et lapsed pärast tunde koju pääseksid.

«Kohalikud lapsed läksid ise koju, aga teistele tellisime bussi vastu,» sõnas ta. Õppealajuhataja sõnul on kooli juures raske liikuda ning kooli parkla on täis eile sinna maha jäetud ja nüüdseks juba lumme mattunud autosid.

Eile õhtul oli Kiilis lumevangis ligi 700 tantsuvõistlustele tulnud last, kellest osa pidid ööbima kohalikus koolimajas.

Väike-Maarjas ei jõudnud kohale õpilaskodu lapsed

Raskete ilmastikuolude tõttu ei jõudnud kooli ka ükski Väike-Maarja õpilaskodus elav laps, samuti on kohaliku kutsekooli õppuritest kohal vaid mõned üksikud

«Kutsekooli poolel on olukord katastroofiline, sest lapsed tulevad üle Eesti, ja kui grupis on muidu 15 inimest, siis täna oli kohal viis,» rääkis Väike-Maarja gümnaasium direktor Raili Sirgmets.

Tema sõnul jäid paljud gümnaasiumis käivad lapsed hiljaks, sest õpilasliin hilines, kuid puudujaid pole kuigi arvukalt.

Küll aga ei jõudnud Väike-Maarjasse ükski 20 õpilaskodus elavast lapsest. «Lapsed on pärit üle maakonna ja Rakveres oli bussidega probleeme,» rääkis ta.

Valga gümnaasiumi direktori Raimond Lutsu sõnul puudub nende kooli ligi 772 lapsest 141. «Puudumine on klassiti erinev ja sõltub sellest, kust kandist lapsed pärit on,» rääkis ta ning lisas, et rohkem puudujaid on neis klassides, kus käivad maakonnast pärit lapsed.

Elektrita jäänud Tabasalu ühisgümnaasium jättis tunnid täna ära, teatas ERR uudised
Tabasalu koolis õpib 752 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles