Tallinna-Tartu maanteel on 50 kilomeetrit enne pealinna ummik

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm Tartus 23. novembril 2008. a. Kroonuaia tänav.
Lumetorm Tartus 23. novembril 2008. a. Kroonuaia tänav. Foto: Berit-Helena Lamp

Tallinna-Tartu maanteel on ummik umbes 50 kilomeetrit enne pealinna. Autod liiguvad meetreid.


Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova sõnul teelõigul õnnetust juhtunud ei ole, aga liiklemine on ilmastikuolude tõttu lihtsalt võimatu.

«Tuttavad hakkasid Tartus 13 paiku tulema, kuid on hetkel 50-40 km kaugusel linnast. Segased juhid kihutavad maasturitega vastassuunas ja ohustavad tõsiselt kaasliiklejaid,» ütles lugeja Postimees Online'le.

Õnnelikult Tallinnasse jõudnud lugeja teatas Postimees.ee'le, et tee peal juhtus nii mõndagi.

«Kaks ümberläinud bussi, kahetunnine ummik, mitmed üksikud autod tee ääres ja kohutavad teeolud. Ummikus tekkis niipalju pingeid, et see kulmineerus lõpuks kaklusega. Ummik tekkis, sest ühele lagedale kohale oli tekkinud suur lumehang.»

«See lükati küll kahe lumesaha poolt natuke laiali, kuid iga madalamapõhjaline auto jäi sinna siiski kinni. Vahel otsustasid tagantpoolt mõned üksikud autod vahele trügida, kuid nad lõpetasid lumehanges kinni olles.»

«Adaverest kuni Kose alguseni oli elekter kadunud. Teeolud olid katastroofilised. Lumi ulatus kohakuti 35 sentimeetrini. Samas oli hea näha, kuidas ummikus umbkaudu 15 meest lumesahkasid aitasid ja kinnijäänud autosid tõukasid,» ütles lugeja Postimees.ee'le.

«Üks tore meeskodanik võttis juhtimise enda kätte ja juhatas kõike. Tee oli kottpime ja nähtavus 1-40 meetrit, olenevalt ilmast. Lumi tuiskas Tallinna poole sõitjatele tuuleklaasi.»

«Vahel pööras ilm paremaks, kuid seda vaid lühiajaliselt. Tihti avastasime oma auto vastassuunavööndist. Ülemiste ristmikul oli kaks veoautot väga ebaloomulikus asendis. Ka lumesahk, kes neile appi tõtata üritas, jäi kinni.»

«Kohati ei töötanud Tallinnas ka valgusfoorid. Alustasime teekonda Põlvast. Kokku võttis sõit aega 6 tundi,» rääkis lugeja Postimees.ee'le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles