Äikesetorm segas Virumaal liiklust ja põhjustas tulekahjusid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm Väike-Maarjas.
Äikesetorm Väike-Maarjas. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Täna pärastlõunal Virumaal möllanud äikesetorm põhjustas seal mitmeid tulekahjusid ja segas liiklust.

Kell 13.31 teatati häirekeskusele, et Lääne-Virumaal Väike-Maarja alevikus Pikal tänaval on tugev tuul ja vihm palju puuoksi ja muud risu teele pillutanud, vahendas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjate kohale jõudes oli Väike-Maarjat läbiv tee oksarisu täis, kuid sõidukiga läbitav. Päästjad alustasid tee puhastamisega, edasi anti juhtumi lahendamine üle Väike-Maarja vallavalitsusele ja maanteeametile.

Kell 13.53 teatati häirekeskusele, et Väike-Maarja vallas Ebavere külas tuleb maja katuse alt suitsu. Päästjate kohale jõudes olid majas toad suitsu täis. Päästjad teostasid suitsusukeldumise ja kustutasid põlengu kella 15.23ks. Põles ühes toas televiisor, mis oli süttinud tõenäoliselt pikselöögist. Inimesed vigastada ei saanud.

Kell 15.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Lääne-Virumaal Vinni vallas Kadila külas, kus äike oli tabanud elumajast ca 15 m kaugusel oleva karjalauda juures kasvavat kuusepuud, süüdates hoonel ühe sarika. Päästjate kohale jõudes oli hoone omanik põlengule veevooliku abil piiri pannud. Päästjad kontrollisid hooned üle ja lõpetasid juhtumi kella 15.58ks.

Kell 15.39 ja 15.45 teatati häirekeskusele teele langenud liiklust takistavatest puudest Ida-Virumaal Illuka vallas Jaama külas ja Iisaku vallas Jõuga külas. Päästjad eemaldasid teelt puid Jaama ja Vasknarva vaheliselt ning Jõuga ja Raudi vaheliselt teelt.

Kell 16.04 teatati häirekeskusele, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Sõpruse tnänaval tuleb maja katuse alt suitsu. Päästjate kohale jõudes selgus, et äike oli korstnasse löönud ja suitsu põhjustanud. Suuremat tulekahju ei tekkinud ja inimesed vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles