Rästik hammustas koduõues naist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rästik.
Rästik. Foto: Tanel Toomik

Enam kui kolm nädalat tagasi hammustas rästik Muhus Leeskopa külas 25-aastast Pileri Leppikut ja alles eile sai noor naine astuda oma esimesed hammustusjärgsed sammud ilma karkudeta.

Kui autoga koduõue sõitnud Pileri sõidukist välja astudes tagaistmel magava lapse jaoks ust lahti tegema läks, ei olnud tal veel õrna aimugi, et teda niisugune õnnetus tabab, kirjutas Saarte Hääl.

Naise sõnul tundis ta, et keegi hammustas jalga, kuid ta ei pööranud sellele erilist tähelepanu, arvates, et hammustajaks oli herilane, kuid kui ta pilgu alla pööras, märkas noor naine, et herilase asemel askeldab tema kallal ikka veel uss – rästik.

Seejärel sattus kannatanu paanikasse, jooksis autost eemale, istus kiirabi oodates maha, sest ta oli kuulnud, et pärast hammustust ei tohi liigutada.

Haiglas oli Leppik peaaegu kaks nädalat, millest esimese nädala veetis ainult voodis olles ja teisel nädalal sai kannatanu natuke ratastooliga ringi liikuda ning kogu haiglas veedetud aja pidi vedelikku tarbima ja ootama, kuni mürk välja läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles