Tallinna tänavapuhastajad valmistuvad ööpäeva kestvaks lumesajuks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu Tallinnas.
Lumesadu Tallinnas. Foto: Andres Teiss

Tallinna tänavapuhastajad valmistuvad kuni 24 tundi kestvaks ning pühapäeva keskpäeval algavaks lumesajuks ja tuisuks.

«Tallinna tänavapuhastusfirmadelt saadud andmetel on nädalavahetusel oodata lumesadu ja tuisku peamiselt pühapäeval alates kella 12st päeval,» teatas Raepress. «Lumesadu võib kesta seejärel kuni 24 tundi ja nädala alguses on temperatuur miinuskraadides.»

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et täna algas Tallinnas tugev lumesadu kella 5 paiku varahommikul ning see kestis väikeste vaheaegadega kuni 8.30ni.

«Mahasadanud lumekihi paksuseks mõõdeti kohati kuni 10 millimeetrit,» märkis Sulg. «Tallinnas oli töös 42 sahk-puisturit, 21 traktorit ja 24 brigaadi labidamehi.»

Talvisel puhastusperioodil peavad kommunaalameti lepingupartneriteks olevad puhastusfirmad olema ööpäevases valmisolekus libeduse ja lume tõrjeks.

Kõige tähtsamatel magistraalidel tuleb lumi ja lörts koristada kahe tunni jooksul ja teha libeduse tõrje. Väiksemate tänavate puhul tuleb lumi sõiduteelt koristada 12 tunni jooksul ning libeduse tõrje peab olema tehtud kuni kaheksa tunni jooksul.

Sulg märkis, et lisaks tänavate ülevaatamisele jälgivad ametnikud puhastusfirmade tegevust läbi GPS süsteemi, mis võimaldab reaalajas jälgida puhastusmasinate liikumist.

Ta lisas, et süsteem on puhastusfirmadele kindlasti distsiplineeriv, kuid rõhutas, et ametnikud ei lepi firmade töö hindamisega pelgalt arvutiekraanilt, vaid käivad teede ja tänavate puhastamist ka ise kontrollimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles