Pärnu rannas nautis päikest 16 000 inimest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Pärnu keskrannas oli täna kella 16 seisuga 16 000 inimest ja rannavalvurite sõnutsi oli raske veepiirill vaba kohta leida. Tänavust rannaliste rekordit siiski veel ei löödud, juuli esimesel nädalal loendati kõige rahvarikkamal päeval rannas kuni 19 000 inimest.

Kella 16 ajal oli G4S rannavalve teatel Pärnu plaažil 33 kraadi õhusooja, veetemperatuur ulatus 24 kraadini. Ilmajaam lubab kuuma ilma homseksi kui õhusooja tuleb kuni 32 kraadi.

G4S rannavalvurid juuli algusest kuni esmaspäevani osutanud esmaabi 204 Pärnu ranna külastajale, sagedasemaks tervisemureks olid lõike- ja torkehaavad ning marrastused, ütles G4S pressiesindaja Julia Garanža.

Tänase päeva jooksul on rannavalvurid pidanud turgutama kahte naisterahvast, kellele kuum päike oli liiga teinud. Ühe naisterahva tervislik seisund vajas ka kiirabi sekkumist. „G4S Rannavalve tuletab suvitajatele meelde, et kuum ilm võib põhjustada vaevusi ka tervetele inimestele, olge tähelapenelikud oma eakate ja nõrgema tervisega lähedaste suhtes,“ sõnas Garanža.

Seitsme nädala jooksul registreeriti Pärnu rannas 196 avaliku ja heakorra rikkumist, valdav osa neist olid seotud klaastaara ja lemmiklooma toomisega randa. Valdava osa rikkumistest lahendas G4S omal jõul, vaid kahel korral oli vajalik politsei sekkumime. Viiel korral tuli rannavalvureil korrale kutsuda suvitajaid, kes olid suplusakvatooriumis keelatud ujuvvahendi või veesõidukiga. Kiirabi abi vajati neljal korral.

Seitsme nädalaga viisid rannavalvurid oma vanematega kokku 39 rannas eksinud last. "Väga suur abi on linna käepaelte projektist. Ilusa rannailmaga on laste käepaelad väga nõutud, rannavalve jagab neid päevas kuni paarsada tükki," sõnas Garanža.

„Siinkohal võiks inimestele veel kord meelde tuletada, et tulles randa väikese lapsega, võiks läbi astuda rannavalvurite punktist, et võtta lapsele käepael,“ rääkis Garanža.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles