Vihmane ilm nörritab järgmiselgi nädalal

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoosi kohaselt ei taandu saju- ja äikesepilved isegi järgmisel nädalal ning vihmasadu võib oodata iga päev.

Neljapäeval läheneb üle Läänemere Kesk-Euroopas tekkinud tsüklon. Saju tõenäosus suureneb õhtuks saartel ja Lõuna-Eestis. Tuul pöördub tsükloni eel itta ja võib õhtuks tugevneda. Öösel on 8-14, päeval 19-23 kraadi.

Reedel tsüklon süveneb Läänemere kohal. Sadu ja äike on tugevam öösel ja ennelõunal, pärastlõunal sajuvõimalus pikkamööda kahaneb. Öösel puhub tugev ida- ja kirdetuul, päeval pöördub tuul edelasse. Öösel on 14-17, päeval 19-24 kraadi.

Laupäeval võib tsüklon püsida keskmega Põhjalahel. Hoovihma tõenäosus on suur, väheneb õhtuks. Puhub lõunakaarte tuul. Öösel on 12-17, päeval 19-24 kraadi.

Pühapäeval järgneb madalrõhualale nõrk kõrgrõhuhari. Sajuvõimalus kahaneb. Puhub lõunakaare tuul. Öösel on 12-17, päeval 19-24 kraadi.

Esmaspäeval võib soe õhk taas põhja poole teel olla, sest Venemaal tekkiva kõrgrõhuala toel pöördub õhuvool lõunasse. Saju tõenäosus on väike. Tuul pöördub kagusse. Öösel on 13-18, päeval 23-28 kraadi.

Teisipäeval võib ilma teha Vahemere ääres tekkinud ja Kesk-Euroopas süvenenud lõunatsükloni põhjaserv. Hoovihma ja äikese tõenäosus suureneb. Tuul on muutlik. Öösel on 15-20, päeval 20-26 kraadi.

Kolmapäeval võib osatsüklon tekkida Balti riikide kohal. Saju- ja äikese tõenäosus on suur. Tuul on idakaarest. Öösel on 15-20, päeval 23-29 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles